Onze doelen

Realiseer uw duurzame doelen met het Julius Multi Index Fund en draag bij aan een betere wereld.

Duurzame beleggers houden rekening met de positieve aspecten op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG).


Dit geldt ook voor het Julius Multi Index Fund. Zo zijn er onder meer de richtlijnen van de Verenigde Naties, de ESG-criteria (Environmental, Social and Governance) en de SRI-criteria (Socially Responsible Investment). De tijd dat slechts een kleine groep belangstelling had voor duurzaam beleggen ligt ver achter ons. De afgelopen decennia heeft duurzaam beleggen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Wereldwijd wordt inmiddels ruim 25% van al het beheerde vermogen duurzaam belegd en in Europa ligt dit percentage zelfs boven de 55%. De gedachte dat duurzaam beleggen ten koste zou gaan van het rendement is een misvatting. Sterker, duurzame bedrijven zijn vaak innovatiever, financieel gezonder, hebben talentvolle medewerkers en zijn minder in schandalen verwikkeld, hetgeen de bedrijfswinsten en het rendement ten goede komt.

Het Julius Multi Index Fund belegt wereldwijd en heeft gemiddeld 25 ETF’s in positie. Deze ETF’s volgen een index die kan bestaan uit bijvoorbeeld aandelen, obligaties of onroerend goed. Maar er zijn ook sector ETF’s waarmee de best presterende sectoren kunnen worden geselecteerd. De dynamische asset-allocatie zorgt ervoor dat de strategie in roerige tijden snel kan worden gewijzigd van offensief naar defensief wat het risicoprofiel van het fonds ten goede komt. Wij gaan voor een betere wereld én een beter rendement. U ook?